Gedrag, gedachten en bewustzijn

De meeste mensen denken dat ze geen coaching nodig hebben of stellen zich op alsof ze alles al hebben bereikt in het leven, en dus verder niks meer uit het leven hebben te halen. Hoe komt het dat mensen zo denken en reageren? Waar komen deze uitingen vandaan en hoe zijn ze ontstaan?

Tegenwoordig is het leven van velen gehaast, en draait het alleen maar om geld, materie, status, luxe, pronken en imponeren. Gelijkheid, waarheid, tolerantie, medeleven en saamhorigheid is een frauduleus goed tegenwoordig, en velen hebben vaak een sadistisch of eigenzinnig denkbeeld over deze principes. Iemand haar bezittingen word tegenwoordig gezien als het teken van iemands goede geboorte, goed gedrag en haar beste kwaliteiten.

“De buurman heeft een nieuwe dikke bak, ik wil een betere!” Of: “Kijk eens, ik heb een nieuwe bankstel, die is beter dan die van jou, kom maar kijken!” Zo zijn er tal van voorbeelden die benoemd kunnen worden die blijk geven van dit gedrag en bewustzijn. Diep in het onderbewustzijn, en vaak ook aan de oppervlakte, zitten nog steeds vragen zoals: “Hoe komt het dat ik me niet gelukkig voel?”, “Wat doe ik verkeerd, ik heb/of krijg A, B, of C niet”, “Waarom overkomt X, Y, Z mij telkens?” Vreemd genoeg hebben deze gedachten een bepaalde relatie met elkaar. Weet jij die te achterhalen?

Deze en nog vele andere (gewetens) vragen kunnen heel lang malen, en hebben een oorzaak die vaak in een ver verleden als een zaadje in ons bewustzijn is geplant. Hoe kom je hiervan af? Waar ligt, en hoe stevig is de wortel? Waarom en door wie is dit zaadje geplant?

Het gedrags- en gedachtenpatroon die hieruit voortkomt draagt niet bij aan een gezond geestelijk balans, waardoor mensen vaak dingen zullen najagen die hen niet gelukkig maakt, maar juist van binnen opeet. Wanneer men deze signalen negeert, haalt het hen op een gegeven moment verder in het leven in, en komen dan toch de depressie, nervositeit, angst en burn-out in het leven. Weet jij hoe jij je (echt) voelt?