Coaching & consulting

Coaches zijn erop getraind om hun cliënten kracht te geven vanuit hun gesprekken, zodat ook zij sterke beslissingen kunnen maken. Het vermogen zit hem in de juiste vraagstelling en de techniek om de cliënt te helpen bekrachtigen zelfstandig juiste beslissingen te nemen. Consultants worden ingehuurd om ervaringsdeskundig advies te geven ter executie van de juiste besluitvorming. Beiden kunnen jou helpen met jouw groei.

Vanuit de positie als coach wordt er aangenomen dat de cliënt de expert is op zijn (vak)gebied, terwijl de consultant als de expert wordt gezien. Coaching brengt betekenisvolle en langdurig, kwalitatieve verandering met zich mee en consulting geeft je op kort termijn de antwoorden voor de uitkomst van een specifiek probleem.

Het verschil is te bemerken vanuit de focus. De coach heeft de focus om de cliënt te helpen in haar eigen kracht te staan om de problemen en uitdagingen aan te gaan in het leven en werkomstandigheden. De consultant daarentegen richt zijn focus op het probleem, en reikt de beste tools aan om het probleem te verhelpen.

Als coach bouw je capaciteit op, en als consultant navigeer je naar oplossingen voor een bepaalde uitdaging. Daar waar verkenning door vragen ophoudt, begint advies en het aanbod van oplossingen. Als coach verken je samen met de cliënt mogelijkheden die zij zelf nog niet hadden ontdekt. Als consultant bied je ze aan op basis van geworven kennis en ervaring. Deze unieke combinatie zorgt ervoor dat er optimaal resultaat geboekt kan worden, en er heldere antwoorden komen hoe nu verder te gaan en welke tools te gebruiken om het resultaat te behalen.

Coaching en consulting is de unieke mix, en bewezen methodologie die nodig is om een volledige benadering in een situatie aansluiting op elkaar te laten vinden!

Waarom Inner Guidance Mission?

Als we bestuderen hoe het grootste deel van de maatschappij ingericht is en reageert, komen we gauw tot de conclusie dat de vorming van het innerlijk gevoelsleven, integriteit, authenticiteit, lichamelijk en geestelijk welzijn niet in het rijtje passen van maatschappelijke waarden.

Als persoon, maar ook als collectief, word je al gauw in een hokje gestopt of veroordeeld als een watje. Dit is niks nieuws en zorgt er juist alleen maar voor dat mensen verder van zichzelf verwijderd raken en een zeer groot disbalans ontstaat in het leven. Dit is veelvuldig terug te zien aan mensen die geestelijke en lichamelijke gezondheidsklachten hebben. Het aantal personen met hart en vaatziekten, posttraumatische stress, chronische stress, hoge bloeddruk, depressies, burn-out klachten, zwaarlijvigheid, en zo nog andere indicatoren, zijn toenemend. Sterker nog, 90% van de symptomen die worden waargenomen bij doktersbezoeken zijn stress gerelateerd!

Op school, aan het werk, in de thuisomgeving en in de media leren wij helaas niet hoe wij innerlijke rust, balans en liefde kunnen bereiken, zodat we ons geestelijk en lichamelijk welzijn kunnen laten groeien én bewaken. Vaak komen mensen er later achter dat het niet goed met ze gaat en zijn in sommige situaties ten einde raad.

Ervaringsdeskundig hulp

Als ervaringsdeskundige kan ik me goed voorstellen hoe het is om stress gerelateerde klachten te hebben. Gelukkig weet ik de kern van deze oorzaken te achterhalen en hoe je hier vanaf kan komen. Hierbij maak ik gebruik van eeuwenoude kennis en interventies, die overgeleverd zijn vanuit de Vedische geschriften. Ook (groot) meesters, beoefenaars, opleiding, eigen inzichten en ervaringen hebben bijgedragen aan mijn ontwikkeling.

Ik pas verschillende methodes en technieken toe per individu, die relevant zijn voor de bevordering van zijn/haar balans en rust. Aansluitend help ik je ook graag je competenties (verder) ontwikkelen.

Jouw bewustzijn uitrekken, verbinding maken, helen en terugkomen naar jezelf is wat ik doe als (business) inner guidance coach, trainer en consultant. In de omgeving Breda bied ik op maat gemaakt werk aan, waarbij ik gebruik maak van de volgende, in het westen benoemde, methodes.

  • Cognitieve gedragstherapie
  • Flow
  • Hypnotherapie
  • Lean
  • Meditatie
  • Moderne toegepaste psychologie
  • Mindfulness NLP

Tarieven

Zowel particulieren als zakelijke gebruikers zijn welkom bij Inner Guidance Mission. Maak hieronder de keuze die van jou van toepassing is om mijn tarieven te bekijken.